Whisky Tasting

In de flesjes zit er telkens 30ml (3cl) dit is voldoende om 2 keer te degusteren of voor een iets gullere ‘Dram’.

De volgorde van de genummerde flesjes is hoe we zelf deze proeverij zouden opbouwen als we ze allemaal in 1 sessie zouden proeven, uiteraard doet u hiermee waar u zelf zin in heeft.

De whisky’s zijn allemaal op vatsterkte, dus op een hoger tot hoog alcoholgehalte, soms wordt dit als te sterk ervaren dan kunt u met de bij in het pakketje aanwezige druppelteller een beetje water toevoegen tot de whisky voor u de juiste sterkte heeft.

Whisky 1 : Fruitig

Auchroisk 13y (2006) – 58,3%

Alistair Walker die deze whisky gekozen heeft om te bottellen omschrijft de whisky zelf als een tropische fruitsalade in de geur en zoet maar toch krachtig en peperig in de smaak, aan u om te testen of hij gelijk heeft.

Meer info op Whiskybase

Whisky 2 : Amontillado

Glen Spey 10y (2013) – 53,2%

Whisky 2 en 3 zijn 2 delen van 1 goter vat dat na al meerdere jaren rijping gesplitst is geweest in 2 kleinere vaatjes, dit deel is gerijpt op een Amontillado quarter cask.

Amontillado is een droge sherry versie die vooral gekend is voor zijn notige en kruidige smaak, deze smaken ga je waarschijnlijk ook terug vinden in de whisky.

Meer info op Whiskybase

Whisky 3 : PX

Glen Spey 10y (2013) – 53,2%

Whisky 2 en 3 zijn 2 delen van 1 goter vat dat na al meerdere jaren rijping gesplitst is geweest in 2 kleinere vaatjes, dit deel is gerijpt op een PX quarter cask.

PX of Pedro Ximenez is een erg zoete sherry variant gemaakt van een druivenras dat eerst nog eens in de zon gedroogd wordt, de smaak van rozijnen mag dan ook geen verrassing zijn in de wijn en zal je ook terug kunnen vinden in de whisky.

Meer info op Whiskybase

Whisky 4 : Turf / Rook

Caol ila 6y (2016) – 61,2%

Om deze whisky te maken is het gebruikte graan gedroogd boven een rokend turfvuur, dit geeft een zeer typische rokerigheid aan de whisky die voor velen een liefde/haat reactie opwekt.

Behalve de rook bevat deze whisky ook nog eens meer dan 60% alcohol, met een gerust hart een geweldenaar te noemen.

Meer info op Whiskybase

Neem rustig de tijd om van elke whisky de geur en smaak te beleven, we hopen dat u van deze door ons uitgekozen selectie even hard kunt genieten of heeft genoten als wij wanneer wij deze dranken in ons glas hebben.

Christof en Karen