Whisky Tasting Annelies

We hebben voor jullie 6 leuke samples voorzien, we hebben een beetje vals gespeeld met de inhoud (het is wel allemaal whisky) en we hebben de labels enkel genummerd zodat je als je dat wenst je volledig op smaak kunt richten zonder extra informatie over distilleerderij, leeftijd of vat type. We starten wel ineens stevig…

Achter/in de naam van elke whisky zit ook een link naar de whiskybase pagina van de whisky met alle informatie.

Whisky 1

Zoals beloofd een stevige start met deze Wolfburn van 56,6% gebotteld voor de casqueteers, oorspronkelijk een klein groepje vrienden die samen vaten kocht en ondertussen is uitgegroeid tot een grote vereniging/community.

Dit is Wolfburn is uit 2014, het 2e jaar dat Wolfburn in productie was en heeft zijn rijping doorgebracht op een kleiner vat waardoor deze veel vat-invloed heeft meegekregen.

Whisky 2

Beetje ‘valsspelen’ mag, deze whisky is geen single malt maar een RYE en deze whisky komt ook niet uit Schotland maar uit Nederland.

Met 55% en op 3 jaar oud heeft deze Millstone al een heel eigen karakter.

Whisky 3

Na de jongste van de proeverij (3y) gaan we ineens naar de oudste van de proeverij, we blijven een beetje ‘valsspelen’ maar gaan wel weer terug naar Schotland.
Geen single maar blended en geen malt maar grain.

Deze blended grain is uit 1987 en is met zijn 35 jaar op een vat zoals gemeld de oudste van deze proeverij.

Whisky 4

Deze whisky komt van de ‘Groenste’ distilleerderij in Schotland, Ardnamurchan is opgericht in 2014 door de familie The Bruce die hun afstamming rechtstreeks kunnen terugleiden naar Robert The Bruce die de koning was van Schotland van 1306 tot 1329 en de eerste oorlog voor Schotse onafhankelijkheid heeft gevoerd tegen de Engelsen.

Met hun blik op de geschiedenis hebben ze een stokerij voor de toekomst gemaakt, zo groen als economisch haalbaar is en met een process bedoeld om whisky te maken die lang kan rijpen.

Whisky 5

Tijd voor Turf.

Met Croftengea whisky zitten we in de loch lomond distilleerderij, de favoriet van kapitein Haddock uit de Kuifje strips (hoewel de vermelding in de strips bestond voor de distilleerderij)

Geturfde whisky gerijpt op een oloroso sherry hogshead wat hem een extra laag smaak geeft

Whisky 6

We sluiten af met eentje uit ‘de oude doos’, gebotteld in 2015 en de gesloten flessen van deze Bowmore zijn ondertussen een gegeerd verzamelobject.

Verzamelen daar doen we met gedeelde vreugde niet aan mee (soms kopen we meer dan we op krijgen maar dat is iets anders…) dus deze fles staat gewoon open om te proeven.

Overzicht foto